Naamloos-2

Met deze stylingtips verkoop jij je huis sneller

Hoe je jouw huis presenteert tijdens de verkoop is belangrijk. Zeker vlak voordat de foto’s voor de verkoopbrochure en voor op Funda gemaakt worden, en natuurlijk iedere keer als je een bezichtiging hebt, kan je huis wel wat extra aandacht gebruiken. Een goed gepresenteerd huis levert mooiere verkoopfoto’s op, meer views op Funda en dus meer kans op bezichtigingen. En na een geslaagde bezichtiging is de kans groter dat je je huis snel verkoopt.

Zelf heb ik een tijdje terug een echt klushuis gekocht: oud, gedateerd en klaar om helemaal gerenoveerd te worden. De presentatie van zo’n huis is natuurlijk niet al te best, daar moet je echt doorheen kijken. En ik kan je vertellen dat dat soms best lastig is! Maar ga je jouw huis niet als klushuis verkopen, dan heb ik een aantal tips voor je, die jou kunnen helpen je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor belangstellenden. Dus wil jij graag het meeste uit je huis halen? Lees dan verder…

Tip #1: Natuurlijk licht

Je herkent het vast wel: tijdens het huizenkijken op Funda valt je oog automatisch het eerst op de woningen met veel licht. Mensen wonen graag in een licht huis. Open dus je gordijnen, lamellen en dakramen. Zo creëer je zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval.

Tip #2: Neutrale kleuren

Jij bent helemaal weg van die felle accesoires in je woonkamer. Maar denkt de toekomstige koper van jouw huis daar ook zo over? Die kans is niet zo groot, want smaak is persoonlijk. Om het jouw toekomstige kopers zo makkelijk mogelijk te maken om zichzelf in jouw huis te zien wonen, kun je jouw huis het beste presenteren in neutrale kleuren. Het kan dus de moeite waard zijn om, vlak voordat de foto’s gemaakt worden, even kritisch door de woning te gaan en rust aan te brengen.

Tip #3: Opgeruimd staat netjes!

Het spreekt voor zich dat een rommelig huis niet aanspreekt. Als je visite hebt, ruim je vaak ook even op, al is het maar voor het zicht. Als er foto’s worden gemaakt van jouw huis en als je een bezichtiging hebt is dat nóg belangrijker. Jouw toekomstige kopers willen immers iedere kamer van het huis zien. Ga dus van tevoren even overal langs met een doekje, maak de bedden op, doe rondslingerende was in een wasmand, ruim het speelgoed van de kinderen op, leg die stapel administratie, kranten en reclamefolders even in een kast en doe het toilet. Zet de ramen en deuren open om het huis even te laten luchten. Een bijzonder aandachtspunt is de hal: dit is het eerste kijkje in jouw huis voor bezichtigers, en vaak een rommelige plek. Maar zorg ervoor dat je huis niet té steriel wordt. In een huis mag natuurlijk geleefd worden!

Tip #4: Denk ook aan de tuin!

Heb je een tuin? Vergeet die dan zeker niet tijdens het opruimen. Een tuin is voor veel huizenzoekers een groot pluspunt, zorg dus dat je tuin er ook verzorgd uitziet. Veeg oude blaadjes weg, zet de vuilnisbakken in de schuur en ruim speelgoed op. Ga langs het tuincentrum voor wat nieuwe bloeiende planten. En als het mooi weer is, leg dan zeker de kussens op de loungebank en zet een dienblad met een kan limonade op tafel.

Tip #5: Bloemen fleuren je huis op

Een verse bos bloemen op tafel ziet er gezellig uit. Als je verder je tafel netjes opgeruimd hebt, is een vaas bloemen prachtig sfeervol. Een mooie plant kan hetzelfde effect hebben. Ook in de slaapkamer of de badkamer kan één mooie plant wonderen doen. In de keuken is een gevulde fruitmand leuk, of een paar kruidenplantjes in een hoekje.

Tip #6: Creëer een thuisgevoel

‘Thuis’ is voor iedereen persoonlijk. Maar er zijn kleine dingen die een huis sfeervol maken en vrijwel alle mensen zich toch een beetje thuis laten voelen. Het bekende appeltaartje in de oven is natuurlijk een bekende verkooptruc, maar dat neemt niet weg dat het wel érg lekker ruikt! Of zet wat kaarsjes op tafel en leg kussens en een mooie plaid op de bank. Hou het wel beperkt, zodat het rustig blijft ogen.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze stylingtips. Ga je jouw huis verkopen, dan denken onze makelaars ook graag met je mee! Zij komen graag langs om je huis te bekijken en kunnen je dus voorzien van persoonlijke presentatietips, helemaal afgestemd op jouw huis. En een geweldige presentatie is mooi, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat jouw huis goed te vinden is op Funda en social media. Ook daarmee kunnen onze makelaars je helpen.

Ben jij benieuwd hoe jij jouw huis het beste verkoopt? Onze makelaars denken met je mee. Ze geven je persoonlijke stylingtips, maar zorgen ook dat jouw huis de beste positie krijgt op Funda en social media. Neem contact met ons op!

Blogs

Isoleren of verhuizen: wat is slim om te doen?

Bij wie is de twijfel nog niet toegeslagen? Met de stijgende gasprijzen en de krappe huizenmarkt is het een belangrijk onderwerp geworden: verhuizen of isoleren? Dit artikel vergelijkt de twee.. Lees meer

Een aankoopmakelaar: waarom heb je die nodig?

Ben jij klaar voor de volgende stap en wil jij een huis kopen? Een aankoopmakelaar helpt jou bij het kopen van een huis. Het is simpelweg iemand die jou ondersteunt.. Lees meer

Hoe zit het met de aanvaardingsdatum van je huis?

Je hebt zolang gedaan over de zoektocht naar een nieuw huis kopen en dat wordt eindelijk beloond, want je hebt een woning: gefeliciteerd! Maar wanneer is nu het grote moment.. Lees meer
Naamloos-2
waardecheck?