Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Hoofdfoto
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 37
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 22
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 16
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 33
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 21
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 17
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 34
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 14
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 13
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 12
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 4
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 15
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 27
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 11
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 9
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 28
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 5
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 10
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 30
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 35
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 8
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 36
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 6
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 24
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 32
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 20
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 26
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 31
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 19
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 3
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 7
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 29
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 38
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 25
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 18
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 23
Te koop - Krommenie – Noorderhoofdstraat 92, 1561 AW – Foto 2
Plan een bezichtiging
€ 425.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 136 m2
  • Perceeloppervlakte 270 m2
  • Inhoud 656 m3
  • Aantal verdiepingen 3
  • Aantal slaapkamers 2
  • Type woning Eengezinswoning, Vrijstaande woning

OPEN HUIS: 14 september 2019, 15:30 - 17:00

Riant en sfeervol wonen in een historisch pand? Dit charmante Rijksmonument bevindt zich op een fraaie locatie in het historische centrum van Krommenie, in een straat waar u vele rijksmonumenten aantreft, vaak in de vorm van typisch Zaanse huizen. Zo ook deze woning: een vrijstaand Zaans woonhuis, met achterbouw, kelder, luchthuis en een tussenbouw van 24 meter diep. De woning heeft veel authentieke elementen o.a. fantastisch betegelde schouwen (smuigers) in de woon- en eetkamer, porseleinkast en een historische kelder. Daarnaast heeft de woning een heerlijke zonnige tuin. De woning is perfect onderhouden. De bereikbaarheid is uitstekend, u bent in 15 autominuten in Amsterdam.

Voor de boodschappen hoeft u niet ver, er zijn voldoende leuke winkels en supermarkten in de omgeving. Er zijn basisscholen binnen loop- en fietsafstand, diverse middelbare scholen bevinden zich binnen een straal van 1,5 km rond de woning, en ook de peuterspeelzaal is niet ver weg.

De bushalte bevindt zich op loopafstand van de woning en met de fiets bent u in een paar minuten op het NS-station Krommenie-Assendelft. Met de trein bent u in iets minder dan 20 minuten op Amsterdam Centraal of in Alkmaar! Met de auto bent u in enkele minuten op de provinciale weg N8, via welke u snel op zowel de A8 als de A9 bent. Schiphol is een halfuurtje rijden en naar het strand rijdt u in circa 20 minuten! Recreëren is ook mogelijk in het om de hoek gelegen Agathepark of in een van de andere parken in de omgeving.

Er zijn tevens diverse sportverenigingen in de buurt, die per fiets eenvoudig te bereiken zijn. Over de fiets gesproken: u kunt natuurlijk ook heerlijke fietstochten maken door het uitgestrekte Noord-Hollandse weidegebied met zijn fraaie pittoreske dorpjes.

Indeling:
Begane grond: via de tuin bereikt u de fraaie deur, aan de zijkant van de woning. Deze geeft toegang tot de entree. Entree met meterkast en toegang tot de woonkamer, de eetkamer, de badkamer met toilet, en de trapopgang naar de eerste verdieping.

De woonkamer ligt aan de voorzijde van het huis, heeft een toegangsdeur naar de voortuin. Aan beide zijden van de deur, treft u twee met roeden verdeelde ramen aan. Op deze manier komt er voldoende daglicht naar binnen. Deze kamer is fraai betegeld en heeft een smuiger met fraaie tegels met o.a. bloemenvaas, vlinders en hert. Verder vindt u hier een mooie porseleinkast en authentieke houten trappen naar de eerste verdieping en de kelder. Op de vloer liggen eikenhouten vloerdelen. De stijlvolle moderne badkamer bevindt zich achter de woonkamer. U vindt hier een toilet, een badkamermeubel met wasbak en een inloopdouche.

Vanuit de entree bereikt u de eetkamer, eveneens met betegelde (bijbelse voorstellingen) smuiger en vanzelfsprekend zichtbare balken. Achter de eetkamer is de keuken gelegen. Wederom fraai betegeld, maar aangepast aan de moderne eisen van deze tijd, met o.a. een vijfpits-gasfornuis met oven. Verder is moderne apparatuur aanwezig. Een mooi detail is de oude oven die bewaard gebleven is. De keukenkasten hebben lichte fronten en er zijn een drietal bergkasten. Via twee ramen komt daglicht binnen. Achter de keuken bevindt zich nog een bijkeuken met waterkraan, vanuit hier kunt u de tuin bereiken. Vanuit de woonkamer is de historische kelder bereikbaar. De ruime kelder heeft fraaie gewelven.

Eerste verdieping: op twee manieren kunt u de eerste verdieping bereiken. Hier bevinden zich nog de overloop en vier kamers, waarvan er twee als slaapkamer in gebruik zijn. Eentje aan de voorzijde van de woning, deze kamer heeft een vaste wastafel en veel bergruimte en eentje aan de achterzijde in het fraaie authentieke luchthuis. Deze kamer heeft rondom ramen met uitzicht over de omgeving en een bedstee. Ook bevindt zich op deze verdieping nog een tweede toilet en een kitchenette. Alles is netjes afgewerkt en keurig onderhouden. Er zijn nog voldoende bergkasten te vinden.

Tuin: de beschutte tuin op het zuidwesten heeft van ‘s morgens vroeg tot acht uur ’s avonds zon. De tuin is deels betegeld en deels groen. U kunt hier fijne loungeplekken creëren en in de zomer gezellig buiten eten. De tuin heeft een ruime houten berging. Aan de voorkant van de woning ligt nog een betegelde voortuin. Deze is afgezet met een laag smeedijzeren hek, u heeft daardoor voldoende privacy in de woonkamer.

Parkeren kunt u naast de woning.

Om echt alle authentieke elementen te kunnen waarderen, zou u dit moeten komen bezichtigen!

Kenmerken:
• Historisch, sfeervol Zaans woonhuis, met voorhuis, tussenhuis en luchthuis
• Bouwjaar 1702. Rijksmonument
• Twee prachtige schouwen, met uitzonderlijke betegeling, fraaie kelder
• Authentiek luchthuis
• Riante, beschutte, zonnige tuin met veel privacy
• Alle voorzieningen, zoals winkels en scholen binnen handbereik
• Vanaf NS-station Krommenie staat u binnen twintig minuten in Amsterdam of Alkmaar
• Vijftien autominuten naar Amsterdam
• Schiphol op 30 autominuten
• Voldoende recreatiemogelijkheden in de buurt
• Kosten voor onderhoud voor het vervangen of repareren van onderdelen van aan de woning zijn aftrekbaar.
—————————————————————————————————————————————-
Living in a spacious and attractive historic building? This charming national monument is situated on a beautiful location in the historic center of Krommenie, in a street where you will find many national monuments, often in the form of typical ‘Zaanse’ houses. This is also the case with this house: it is a detached Zaans house, with a rear building, cellar, air chamber and a 24 meter deep interconnecting building. The house has many authentic elements, including fantastic tiled fireplaces (so called ‘smuigers’) in the living and dining room, a built-in china closet and a historic cellar. In addition, the house has a wonderful sunny garden. The property is perfectly maintained. The accessibility is excellent, 15 minutes by car will take you to Amsterdam.

For shopping you do not have to go far, there are plenty of nice shops and supermarkets in the area. You will find primary schools within walking and cycling distance, various high schools are located within a radius of 1.5 km around the home, and also the pre-school playgroup is not far.

The bus stop is within walking distance of the house and you can reach the Krommenie-Assendelft train station in a few minutes by bike. You can reach Amsterdam Central Station or Alkmaar in just under 20 minutes by train! By car you are in a few minutes on the provincial road N8, via which you are quickly on both the A8 and A9 motorways. Schiphol Airport is half an hour away and you can drive to the beach in around 20 minutes! Recreation is also possible in the nearby Agathe Park or in one of the other parks in the area.

There are also various sports clubs in the area which can easily be reached by bicycle. Speaking of cycling: you can of course also go on wonderful bike rides through the vast North Holland pasture area with its beautiful picturesque villages

Layout:

Ground floor: through the garden you reach the beautiful door on the side of the house, which gives access to the entrance. Entrance with meter box and access to the living room, the dining room, the bathroom with toilet, and the stairs to the first floor.

The living room is located at the front of the house and has an access door to the front garden. On both sides of the door you will find two divided windows. Sufficient daylight comes in this way. This room is beautifully tiled and has a ‘smuiger’ fireplace with beautiful tiles, decorated with, among others, flower vases, butterflies and deer. You will also find a beautiful built-in china closet and authentic wooden stairs to the first floor and to the basement. There is oak flooring. The stylish modern bathroom is located behind the living room. You will find a toilet here, a bathroom cabinet with sink and a walk-in shower.

From the entrance you reach the dining room, also with tiled (decorated with biblical scenes) ‘smuiger’ fireplace and naturally visible beams. The kitchen is located behind the dining room. Again beautifully tiled, but adapted to modern requirements, with a five-burner gas cooker and oven and other modern equipment. A nice detail is the old oven that has been preserved. The kitchen cabinets have light fronts and there are three storage closets. Daylight enters through two windows. Behind the kitchen you will find a utility room with water tap, via which you can reach the garden. The historic cellar is accessible from the living room. The spacious basement has beautiful vaults.

First floor: you can reach the first floor in two ways. Here you will find the landing and four rooms, two of which are currently used as a bedroom. One of those is located at the front of the house, this room has a sink and plenty of storage space, and one is at the rear in the beautiful authentic air chamber. This air chamber has windows all around with views of the surroundings and a box bed. There is also a second toilet and a kitchenette on this floor. Everything is nicely finished and well maintained. There are plenty of storage closets to be found.

Garden: in the sheltered garden facing the southwest you have sun from early in the morning until eight in the evening. The garden is partly tiled and partly green. You can create nice lounge areas here and eat outside in summer. The garden has a large wooden shed. At the front of the house is a tiled front garden, which is fenced with a low wrought iron gate, which provides privacy in the living room.

You can park your car next to the house.

To really appreciate all the authentic elements, you should come and see this beautiful house!

Characteristics:
• Historical, atmospheric ‘Zaans’ house, with front house, middle house and air chamber
• Built in 1702. National monument
• Two beautiful fireplaces with exceptional tiling, beautiful cellar
• Authentic air chamber
• Spacious, sheltered, sunny garden with lots of privacy
• All facilities, such as shops and schools, within reach
• Only twenty minutes by train to Amsterdam or Alkmaar from Krommenie railway station
• Fifteen minutes by car to Amsterdam
• Schiphol Airport at 30 minutes by car
• Plenty of recreational opportunities in the area

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 425.000,- k.k.

Bouwvorm

Objecttype
Woonhuis
Soort
Eengezinswoning
Type
Vrijstaande woning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Liggingen
Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk

Indeling

Woonoppervlakte
136 m2
Perceel oppervlakte
270 m2
Inhoud
656 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
2

Energie

Isolatievormen
Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
Soorten warm water
CV ketel
Soorten verwarming
CV ketel

Buitenruimte

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin
Achterom
Nee
Kwaliteit
Verzorgd

Bergruimte

Soort
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra

Parkeergelegenheid

Soorten
Geen garage

Dak

Dak type
Samengesteld dak

Overig

Permanente bewoning
Ja
Waardering
Goed
Waardering
Goed

Voorzieningen

Kaart

Streetview

In de buurt

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond 4

Plattegrond 2

Plattegrond 3

Group Created with Sketch.

Neem contact met ons op over Noorderhoofdstraat 92, Krommenie

Kantoor: Krommenie

Contact gegevens