Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Hoofdfoto
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 2
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 3
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 4
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 6
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 5
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 9
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 7
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 8
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 11
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 10
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 14
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 13
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 12
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 17
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 15
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 19
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 18
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 16
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 20
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 21
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 24
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 22
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 23
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 25
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 29
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 27
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 28
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 26
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 30
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 31
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 33
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 35
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 32
Te koop - Zaandam – Jan Steenstraat 2, 1506 LN – Foto 34
Plan een bezichtiging
€ 389.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 113 m2
  • Perceeloppervlakte 114 m2 m2
  • Inhoud 468 m3
  • Aantal verdiepingen 3
  • Aantal slaapkamers 4
  • Type woning Eengezinswoning, Vrijstaande woning

*** English summary below ***

Dit lichte en vrijstaande herenhuis in de gewilde Schildersbuurt is nu in de verkoop. Een huis om je direct thuis te voelen. Deze sfeervolle, uitstekend onderhouden en gemoderniseerde jaren ’30 woning met authentieke elementen ligt op een prachtige plek in de buurt. De ruime woning kenmerkt zich door de vele raampartijen, de ruime en lichte woonkamer met open keuken, waar het heerlijk vertoeven is, en heeft 4 slaapkamers, een voor-, zij- achtertuin en een dakterras. Er is daardoor altijd wel een plekje in de zon te vinden, tot een zonsondergang vanaf het dakterras. Vrij uniek voor een jaren dertig huis is de keuken, bijkeuken en garage combinatie en daarbij zijn er ook nog veel opbergmogelijkheden op zolder. Een heerlijk en compleet familiehuis! De woning ligt in een rustige straat in de lommerrijke Schildersbuurt met mooie uitzichten op de buurt door de hoekligging. De woning is gelegen op steenworp afstand van het centrum van Zaandam en dichtbij alle benodigde voorzieningen.

Scholen, winkels, sportverenigingen, kinderopvang, medische zorg, bushalte maar ook stations zijn om de hoek. Zowel het station Koog aan de Zaan, Zaandam Kogerveld en het station van Zaandam Centrum zijn – binnen een straal van 1,5 km – snel op de fiets bereikbaar. Er zijn directe en frequente treinverbindingen naar onder meer Schiphol en Amsterdam. In het centrum vindt u een diversiteit van winkels, restaurants, cafés en de bioscoop en het theater. Met de auto bent u in een paar minuten op de ring van Amsterdam en ook Schiphol, Haarlem, Alkmaar en Hoorn zijn snel bereikbaar.
Kortom, een kans om niet aan je voorbij te laten gaan.

Indeling: via de voortuin bereikt u de fraaie authentieke voorgevel. Entree met garderobe en meterkast, trapopgang naar de eerste verdieping, keurig betegeld zwevend toilet met fonteintje en woonkamer met open keuken. Onder de trap is nog een bergkast te vinden. Via de lichte L-vormige keuken bereikt u de woonkamer. De keuken heeft een brede raampartij en een openslaande deur naar de tuin. Alle moderne apparatuur is aanwezig, o.a. een inductiekookplaat, een oven, een koelkast en een vaatwasser. Via de keuken is de bijkeuken en garage/berging bereikbaar. In de bijkeuken treft u in een afgesloten ruimte de aansluiting voor het witgoed aan. Via de moderne, open keuken komt u in de woonkamer met erker. Naast de lichtinval vanuit de erker komt via de andere ramen nog meer daglicht de woonkamer binnen. De woonkamer is een heel sfeervolle ruimte met een open haard en ruimte genoeg voor een ruime zithoek en een grote eettafel. Op de vloer van de begane grond liggen houten vloerdelen en de muren en plafonds zijn strak afgewerkt.

Eerste verdieping: via de trap komt u op de overloop van de eerste verdieping. Hier treft u vier slaapkamers en de badkamer aan. Een slaapkamer heeft openslaande deuren naar een balkon. Een andere slaapkamer biedt toegang tot het dakterras. Hier kunt u heerlijk van de laatste zonnestralen genieten. Ook de andere slaapkamers zijn ruim en licht. Alle slaapkamers zijn keurig afgewerkt en op de vloer ligt parket. Ook op deze verdieping zijn authentieke paneeldeuren nog aanwezig. In de lichte, betegelde badkamer met witte en zwart/witte tegels, treft u een ligbad met douche, een wastafel met spiegel en een toilet aan. Via een vlizotrap bereikt u een royaal bevloerde zolderverdieping met CV opstelling. Het is mogelijk om hier nog extra woonruimte te creëren.

Tuinen: rondom het huis is altijd wel een plekje in de zon te vinden. In de ochtend en de middag in de zij- en voortuin, in de middag tot avond in de achtertuin en tot de zon ondergaat op het dakterras. De zij- en voortuin zijn geen eigendom, maar altijd al in bruikleen van de gemeente geweest Dus er is meer ruimte (circa 60m2) dan de perceelgrootte doet vermoeden. De tuinen zijn betegeld en omzoomd door groene hagen, heesters en bomen. U kunt er verschillend loungeplekken creëren. In de beschutte achtertuin met veel privacy en groene elementen is het gezellig buiten eten aan de eettafel of relaxen in de loungehoek. Er is een achterom. Parkeren kunt u in de directe omgeving van de woning en er is een mogelijkheid tot laden en lossen voor de woning/officieus parkeren.

Er zijn veel vernieuwingen en verbeteringen aan de woning aangebracht, zoals o.a.: vloerisolatie, een modern luxe keuken uit 2012, onderhoudsarme ketel, moderne uitgebreide stoppenkast, goten, nieuwe geïsoleerde bitumen daken, een nieuw dakterras, hang- en sluitwerk en alarm.

Alles wat u nodig heeft is hier. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de woning beoordeeld is tot de beste funderingscategorie voor bestaande woningen, maar daarnaast ook gemonitord wordt. Het laatste rapport van mei 2019 geeft dan ook een positief beeld. Bent u op zoek naar een sfeervolle jaren’30 woning die voldoet aan de huidige moderne tijd in een goede buurt nabij alle voorzieningen, dan moet u zeker komen kijken.

Kenmerken:

* Vrijstaande, ruime en prima onderhouden ’30 jaren woning met authentieke elementen in geliefde Schildersbuurt
* Bouwjaar woning circa 1930, totaal inpandig oppervlakte circa 129m2, inhoud circa 468m3
* Gelegen op 114m2 eigen grond
* Voortuin en zijtuin is gedeeltelijk eigendom van Gemeente Zaanstad (extra oppervlakte circa 60m2)
* In gewilde, kindvriendelijke buurt met alle voorzieningen binnen handbereik, zoals supermarkt, kinderopvang , basisscholen en het Zaanlands lyceum.
* Stations en uitvalswegen uitstekend bereikbaar
* De woning is voorzien van vloerisolatie, dakisolatie, dubbele beglazing en CV-ketel merk Intergas HRE Combiketel uit 2016;
* De fundering is onderzocht en ingedeeld in de beste klasse voor fundering van een bestaand huis (kwaliteitsklasse 1 – binnen 25 jaar na onderzoek geen maatregelen noodzakelijk, rapport en monitoringsmetingen ter inzage)

————————————————————————————————————————————————–

This light and detached mansion in the popular Schildersbuurt is now on sale. A house to feel at home in immediately. This attractive, well maintained and modernized 1930s home with authentic elements is situated on a beautiful location. The spacious house is characterized by the many windows, the spacious and bright living room with open kitchen, where you can relax, and has 4 bedrooms, a front, side and back garden and a roof terrace. There is therefore always a place to be found in the sun, until sunset from the roof terrace. Quite unique for a 1930s house is the kitchen, utility room and garage combination and there are also many storage options in the attic. A wonderful and complete family home! The house is in a quiet street in the green Schildersbuurt with beautiful views of the neighborhood because of the corner location. The property is located a stone’s throw from the center of Zaandam and close to all necessary amenities.

Schools, shops, sports clubs, childcare, medical care, bus stop but also train stations are around the corner. Both the Koog aan de Zaan station, Zaandam Kogerveld and the Zaandam Center station are located within a radius of 1.5 km and can be reached quickly by bike. There are direct and frequent train connections to Schiphol Airport and Amsterdam, among others. In the center you will find a diversity of shops, restaurants, cafés and the cinema and theater. You can reach the Amsterdam ring road in a few minutes and Schiphol, Haarlem, Alkmaar and Hoorn are also quickly accessible.
In short, a chance not to be missed.

Layout: through the front garden you reach the beautiful authentic facade. Entrance with wardrobe and meter box, stairs to the first floor, neatly tiled wall-mounted toilet with hand basin and living room with open kitchen. Under the stairs is a storage closet. You reach the living room via the bright L-shaped kitchen. The kitchen has wide windows and a door to the garden. All modern appliances are present, including an induction cooker, an oven, a refrigerator and a dishwasher. Through the kitchen the utility room and garage/storage room are accessible. In the utility room you will find the connection for washing machine and dryer in an enclosed space. Through the modern, open kitchen you enter the living room with bay window. In addition to the light coming in from the bay window, more daylight enters the living room through the other windows. The living room is a very atmospheric room with a fireplace and plenty of room for a spacious seating area and a large dining table. There are wooden floorboards on the ground floor and the walls and ceilings are neatly finished.

First floor: via the stairs you reach the landing of the first floor. Here you will find four bedrooms and the bathroom. One bedroom has doors to a balcony. Another bedroom offers access to the roof terrace. Here you can enjoy the latest rays of sunshine. The other bedrooms are also spacious and light. All bedrooms are nicely finished and there is parquet on the floor. Authentic panel doors are also still present on this floor. In the bright, tiled bathroom with white and black-and-white tiles, you will find a bathtub with shower, a sink with mirror and a toilet. Via a loft ladder you reach a generous floored attic with the central heating system. It is possible to create extra living space here.

Gardens: there is always a place in the sun around this house. In the morning and afternoon in the side and front garden, in the afternoon to evening in the back garden and until the sun sets on the roof terrace. The side and front garden are not owned, but have always been on loan from the municipality. So there is more space (approximately 60 m2) than the plot size suggests. The gardens are tiled and bordered by green hedges, shrubs and trees. You can create different lounge areas here. In the secluded back garden with lots of privacy and green elements, it is nice to eat outside at the dining table or relax in the lounge corner. There is a back entrance. You can park in the immediate vicinity of the house and there is a possibility of loading and unloading in front of the house/ unofficial parking.

There have been many innovations and improvements to the home, such as: floor insulation, a modern luxury kitchen from 2012, low-maintenance boiler, modern extensive fuse box, gutters, new insulated bitumen roofs, a new roof terrace, hinges and locks and alarm.

Everything you need is here. Also not unimportant: the property has been assessed as the best foundation category for existing homes, but is also being monitored. The last report of May 2019 therefore gives a positive picture. Are you looking for an attractive 1930s home that meets the modern standards in a good neighborhood near all amenities, then you should definitely come and have a look.

Characteristics:

• Detached, spacious and well maintained ’30s house with authentic elements in the popular Schildersbuurt
• Year of construction of the house around 1930, total indoor area around 129 m2, capacity around 468 m3
• Located on 114 m2 of private land
• Front garden and side garden are partly owned by the municipality of Zaanstad (extra surface area around 60 m2)
• In a sought after, child-friendly neighborhood with all amenities within reach, such as supermarket, childcare, primary schools and the Zaanlands lyceum.
• Train stations and roads are easily accessible
• The house is equipped with floor insulation, roof insulation, double glazing and central heating boiler, brand Intergas HRE combi boiler from 2016;
• The foundation has been examined and classified into the best class for the foundation of an existing house (quality class 1 – no measures required within 25 years of investigation, report and monitoring measurements available for inspection)

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 389.000,- k.k.

Bouwvorm

Objecttype
Woonhuis
Soort
Eengezinswoning
Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1928
Bouwvorm
Bestaande bouw
Liggingen
In woonwijk

Indeling

Woonoppervlakte
113 m2
Perceel oppervlakte
114 m2
Inhoud
468 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Energie

Isolatievormen
Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas
Soorten warm water
CV ketel
Soorten verwarming
CV ketel

Buitenruimte

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Achterom
Nee
Kwaliteit
Verzorgd

Bergruimte

Parkeergelegenheid

Soorten
Inpandig, Parkeerplaats
Capaciteit
1

Dak

Dak type
Mansardedak
Dak materialen
Pannen

Overig

Permanente bewoning
Ja
Waardering
Goed
Waardering
Goed

Voorzieningen

Kaart

Streetview

In de buurt

Plattegrond

Plattegrond 3

Plattegrond 4

Plattegrond 2

Group Created with Sketch.

Neem contact met ons op over Jan Steenstraat 2, Zaandam

Kantoor: Zaandam (hoofdkantoor)