Naamloos-2

Wat is Woningborg, SWK of Plangarant?

Deze organisaties houden zich bezig met de kwaliteit en garanties van nieuwbouwwoningen. Het zijn onafhankelijke partijen die als doel hebben om de belangen van kopers van nieuwbouwwoningen te beschermen.

Woningborg, SWK en Plangarant bieden diverse regelingen en garanties aan, waaronder:

Garantie- en waarborgregeling: Dit is een garantie die afgesloten kan worden door projectontwikkelaars of aannemers voor nieuwbouwprojecten. De regeling biedt kopers zekerheid over de afbouw en kwaliteit van de woning. Het omvat onder andere garanties tegen bouwkundige gebreken en een afbouwgarantie als de bouwer failliet gaat.

Technische prestatie-eisen: Woningborg hanteert technische prestatie-eisen voor nieuwbouwwoningen. Dit zijn kwaliteitsnormen waaraan de woningen moeten voldoen. Ze omvatten onder andere eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, energiezuinigheid en duurzaamheid.

Het certificaat geeft kopers van een nieuwbouwwoning extra zekerheid en bescherming. Het is belangrijk om te verifiëren of een nieuwbouwproject is aangesloten bij een waarborginstelling  en welke specifieke garanties en regelingen van toepassing zijn.


Naamloos-2