Naamloos-2

Wat is de toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de kopende partij bij het aankopen van een woning. Vaak wordt bij de aankoop van een huis zijdelings wel de hulp van een vriend of familielid gevraagd, maar bij de grootste aanschaf in je leven wil je toch zeker een specialist die jouw belangen behartigt? Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in onderhandelingen en houdt het hoofd koel als het spannend wordt.

Misvattingen over aankoopmakelaars

Hoe belangrijk het inschakelen van een aankoopmakelaar is bij de aankoop van een woning, wordt nog wel eens onderschat. Dit komt omdat er een aantal misvattingen over de aankoopmakelaar bestaan.

1. Een makelaar is onafhankelijk.

Een makelaar behartigt altijd de belangen van de verkoper óf de koper en is dus nooit onafhankelijk. In de meeste gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in. Kopers hebben het idee dat de verkopend makelaar onafhankelijk is en ervoor zorgt dat er voor beide partijen een goede deal uitkomt. Niets is minder waar. De verkopend makelaar werkt in opdracht van de verkoper en wil er puur het maximale voor de verkoper uit halen.

2. Een aankoopmakelaar is duur en heeft geen toegevoegde waarde.

Een aankoopmakelaar kost geld, maar een goede vakman verdient die investering voor je terug. Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen en adviseert en begeleidt je tijdens het kopen van jouw droomhuis. De makelaar weet de beste prijs voor jouw woning te bedingen onder de meest gunstige voorwaarden


Naamloos-2