Naamloos-2

Financiële problemen rondom de hypotheek

Je bent je baan verloren, of je privésituatie is opeens drastisch veranderd. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je financieel in de problemen komt en de hypotheek niet of nauwelijks meer kunt betalen. Neem in dat geval onmiddellijk contact op met een adviseur om een oplossing te vinden. Ook bij Bert van Vulpen Makelaars + Hypotheken kunnen we je daarbij helpen.

Rente aanpassen

Als je de hypotheek niet meer kan betalen, kun je in overleg met je je hypotheekverstrekker verschillende maatregelen treffen. Je kunt je hypotheek aanpassen door bijvoorbeeld minder te gaan aflossen. Je kunt ook kiezen voor een lagere rente met een kortere looptijd. Zo heb je tijdelijk lagere maandlasten.

Betalingsachterstand

Lukt het je echt niet om aan het einde van de maand de hypotheek te betalen, dan loop je een betalingsachterstand op. Is dit een eenmalige gebeurtenis, dan kun je die achterstand vaak in termijnen afbetalen aan je hypotheekverstrekker.

Risico’s

Aan alle maatregelen die je neemt zitten ook risico’s verbonden. Je bent als eigenaar van een koopwoning nu eenmaal een verplichting aangegaan met de geldverstrekker. Linksom of rechtsom zal de hypotheek betaald moeten worden. De adviseurs van Bert van Vulpen kijken samen met jou naar jouw persoonlijke situatie. Wat is voor jou de beste en minst risicovolle oplossing? Dat zoeken we voor je uit. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Bel ons op 075 – 681 49 90 of vul het contactformulier in. Dan nemen wij z.s.m. contact met je op.Naamloos-2