Naamloos-2

We hopen allemaal dat het niet gebeurt, maar helaas is niets zeker in het leven. Als jij of je partner plotseling komt te overlijden heeft dat gevolgen voor de hypotheek. Daarom is het belangrijk hier toch even bij stil te staan. Bij Bert van Vulpen Makelaars + Hypotheken helpen we je graag om te voorkomen dat de nabestaanden met een hoge hypotheekschuld worden achtergelaten. Of dat er onduidelijkheid ontstaat over de erfenis. Kortom, we zorgen ervoor dat alles goed is geregeld.

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat de koopwoning, na het overlijden van een van de partners, gedwongen verkocht moet worden. De partner die achterblijft kan namelijk met het geld dat de verzekering uitkeert (een deel van) de hypotheek aflossen. Samen met jou zoeken wij naar een passende overlijdensrisicoverzekering. Wij zijn als adviseurs in financiële zekerheid aangesloten bij branchevereniging Adfiz. We zijn met geen enkele bank of verzekeringsmaatschappij een verplichting aangegaan om specifiek hun producten te adviseren. Wij zijn dus geheel onafhankelijk.

Erfbelasting en beneficiair aanvaarden

Als beide partners overlijden erven de kinderen vaak de woning. Ook hier komt veel bij kijken. Hoe kun je voorkomen dat de erfgenamen overdrachtsbelasting moeten betalen? Hoe zit het met erfbelasting? Is het verstandig dat de kinderen de erfenis beneficiair aanvaarden? Dat wil zeggen dat ze de erfenis alleen accepteren als deze positief is. Dit is bijvoorbeeld raadzaam als je niet zeker weet of de verkoopopbrengst van een woning hoger is dan de hypotheek die nog op het huis rust. De adviseurs van Bert van Vulpen staan je graag bij om de juiste keuzes te maken.

Interesse in een adviesgesprek? Vul dan het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Een afspraak in de avonduren is voor ons geen enkel probleem.Naamloos-2