Naamloos-2

We hopen allemaal dat het niet gebeurt, maar helaas is niets in het leven zeker. Als jij of je partner plotseling komt te overlijden, heeft dat gevolgen voor de hypotheek. Daarom is het belangrijk hier bij stil te staan en je te laten adviseren over de hypotheek bij overlijden. Bij Bert van Vulpen Makelaars + Hypotheken helpen we je graag om te voorkomen dat nabestaanden met een hoge hypotheekschuld worden achtergelaten. Of dat er onduidelijkheid ontstaat over de erfenis. Kortom, we zorgen ervoor dat alles goed is geregeld.

Hypotheek na overlijden

Als een woningbezitter komt te overlijden, loopt de hypotheek gewoon door. Dat betekent dat nabestaanden de hoofdschuld en de bijbehorende rente dienen te betalen. Soms is dat mogelijk, bijvoorbeeld als er een partner is die de hypotheeklasten kan dragen. Maar wat gebeurt er met de hypotheek als dit niet het geval is? Wat als je partner de lasten niet kan dragen of als je geen partner hebt?

Overlijdensrisicoverzekering

Als je wilt voorkomen dat je partner de koopwoning noodgedwongen moet verkopen bij jouw overlijden, dien je een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De partner die achterblijft kan met het geld dat de verzekering uitkeert namelijk (een deel van) de hypotheek aflossen. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering ook verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. De hypotheekverstrekker heeft met een overlijdensrisicoverzekering namelijk de zekerheid dat de hypotheek ook wordt afbetaald na overlijden. Maar welke overlijdensrisicoverzekering dien je af te sluiten?

Verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen: gelijkblijvend, lineair dalend en annuïtair dalend. Deze vormen verschillen in de hoogte van de uitkering tijdens de looptijd. Maar hoe weet je welke vorm het beste bij jouw situatie past? Wij staan graag voor je klaar met goed verzekeringsadvies. Samen met jou zoeken wij naar een passende overlijdensrisicoverzekering. Wij zijn als adviseurs in financiële zekerheid aangesloten bij branchevereniging Adfiz. We zijn met geen enkele bank of verzekeringsmaatschappij een verplichting aangegaan om specifiek hun producten te adviseren. Wij zijn dus geheel onafhankelijk. Zo krijg je te allen tijde een eerlijk advies.

Erfbelasting en beneficiair aanvaarden

Een hypotheek wordt na overlijden in principe overgedragen aan de partner. Maar wat als er geen partner meer in beeld is of als beide partners overlijden? In dit geval erven de kinderen vaak de woning. Ook hier komt veel bij kijken. Hoe kun je voorkomen dat de erfgenamen overdrachtsbelasting moeten betalen? Hoe zit het met erfbelasting? Is het verstandig dat de kinderen de erfenis beneficiair aanvaarden? Dat wil zeggen dat ze de erfenis alleen accepteren als deze positief is; bijvoorbeeld als je niet zeker weet of de verkoopopbrengst van een woning hoger is dan de hypotheek die na overlijden nog op het huis rust. De adviseurs van Bert van Vulpen staan je graag bij om de juiste keuzes te maken.

Advies over de hypotheek bij overlijden beide partners

Bij overlijden wil je niet dat nabestaanden met een schuld achterblijven. Het is daarom belangrijk om advies in te winnen over het vervolg van de hypotheek bij overlijden. Omdat hier veel bij komt kijken, staan we je hier in bij. Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over erfbelasting, overdrachtsbelasting en de voordelen (en nadelen) van beneficiair aanvaarding van de erfenis. We staan graag voor je klaar met onafhankelijk advies.

Advies over de hypotheek bij overlijden

Wil je meer weten over gevolgen van overlijden voor jouw hypotheek? En wil je voorkomen dat je nabestaanden met een hoge hypotheekschuld worden achtergelaten? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Een adviesgesprek kan bij ons ook in de avonduren plaatsvinden; dat is geen enkel probleem!Naamloos-2