Naamloos-2

Waarom doe ik als verkoper mee met de Open Huizen Dag?

Over twee weken is het weer NVM Open Huizen Dag. Als makelaar in Zaandam vragen verkopers mij regelmatig of meedoen aan de Open Huizen Dag een goed idee is. Ja, ik kan iedereen aanraden om mee te doen. De Open Huizen Dag is een hele leuke manier om je huis te verkopen, want:

De sfeer is goed

De sfeer is eigenlijk altijd goed tijdens een Open Huizen Dag. Veel verkopers vinden het leuk om bezoekers alles over hún huis te vertellen; de plek waar ze met zoveel plezier gewoond hebben. Bovendien vinden ze het leuk om te zien wie er allemaal enthousiast worden van hun huis. Bezoekers zijn vrolijk en geïnteresseerd. Ik geniet zelf ook altijd van die enthousiaste sfeer, het werkt aanstekelijk!

Een open huis is laagdrempelig en uitnodigend

Tijdens de Open Huizen Dag kun je zonder afspraak een huis bezichtigen, dat is extra uitnodigend. Bovendien doen er veel huizen mee. Bezoekers kunnen zo op een laagdrempelige manier meerdere huizen bezoeken. Veel huizenzoekers trekken de volle vier uur daar voor uit en maken er echt een uitje van!

Je krijgt extra promotie voor jouw huis

Meedoen aan de Open Huizen Dag heeft ook als voordeel dat je extra promotie krijgt voor jouw huis. De NVM en jouw eigen makelaar maken veel reclame voor de Open Huizen Dag en delen de huizen die open zullen zijn. Als je meedoet profiteer jij van die extra promotie.

Je hebt meer kans om snel te verkopen

Doe je mee aan de Open Huizen Dag, dan is de kans groter dat je daarna snel je huis verkoopt. Het is een moment waarop veel geïnteresseerde bezoekers echt serieus worden. Dat merken we bij Bert van Vulpen in de weken daarna, het is dan extra druk met tweede bezichtigingen en biedingen. Twaalf weken na de vorige Open Huizen Dag was bijna 50% van de huizen die hebben meegedaan met deze dag, verkocht.

Wat doen wij voor jouw Open Huis?

Bij Bert van Vulpen helpen we je bij de voorbereiding, staan we je bij met raad en daad op de dag zelf én ontzorgen we je in de periode erna. Naast borden voor in je tuin en brochures voor de bezoekers helpen mijn collega’s en ik je bijvoorbeeld ook graag met een goede presentatie van je huis en komen we nog eens langs om je persoonlijke tips te geven.

Omdat wij bij Bert van Vulpen iedere zaterdag open zijn, zijn op de Open Huizen Dag zelf, naast onze makelaars, ook onze financieel adviseurs op kantoor aanwezig om je te helpen. Bijvoorbeeld als je een bod hebt gehad. Als verkoper is het fijn als je ieder bod en iedere specifieke vraag die je krijgt van bezoekers aan je makelaar kunt voorleggen: een neutrale deskundige die los van mogelijke emoties op zo’n dag het beste resultaat voor jou behaalt. Dat doen we dan ook graag voor je.

En in de periode na de Open Huizen Dag beantwoorden wij voor jou vragen van bezoekers, onderhandelen we voor je en doen we de juridische afhandeling van de verkoop. Zodat jij je er niet druk over hoeft te maken of je je huis tegen een goede prijs en met goede voorwaarden verkoopt. Dat regelen wij.

Mijn advies: doe mee!

Niet alleen ik, maar ook mijn collega’s hebben iedere Open Huizen Dag weer goede ervaringen. Niet alleen is het een leuk moment voor alle betrokkenen, ook leidt het regelmatig tot een snelle verkoop. Mijn advies aan jou als verkoper is dus: doe mee! Ervaar hoe leuk het is om geïnteresseerde bezoekers te vertellen over jouw huis en vergroot de kans om je huis snel te verkopen.

Wil je ook meedoen aan de Open Huizen Dag op zaterdag 1 april 2017? Of twijfel je nog? Laat het ons weten! Wij luisteren, leven mee, begrijpen en helpen.

Blogs

Checklist NVM Open Huizen Dag

De landelijke NVM Open Huizen Dag staat wederom op het programma. Op 30 september aanstaande gooien onze deelnemers hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is een uitgelezen.. Lees meer

Hoe zit het nu met de aflossingsvrije hypotheek?

Allereerst leg ik kort uit wat een aflossingsvrije hypotheek inhoudt. Bij een aflossingsvrije hypotheek is het niet verplicht om gedurende de looptijd af te lossen. Je betaalt alleen rente. Je.. Lees meer

Wat komt er allemaal kijken bij een huis kopen?

Jij bent klaar voor de volgende stap: een nieuw huis kopen. Je ziet al helemaal voor je dat jij in jouw nieuwe eigen woning aan het genieten bent. Nu nog.. Lees meer

Nieuwe maatregelen voor verhuurders

De overheid heeft diverse maatregelen aangekondigd die consequenties kunnen hebben voor woningeigenaren die een woning in de verhuur hebben. In het nieuws werd er vorige week aandacht besteed aan dit.. Lees meer
Naamloos-2
waardecheck?