Naamloos-2

Wat komt er allemaal kijken bij een huis kopen?

Jij bent klaar voor de volgende stap: een nieuw huis kopen. Je ziet al helemaal voor je dat jij in jouw nieuwe eigen woning aan het genieten bent. Nu nog actie ondernemen zodat dit werkelijkheid wordt. Belangrijk om te weten is dat er veel komt kijken bij het kopen van een huis. Van de zoektocht en vele bezichtigingen tot de onderhandeling en aankoop van de woning. Een huis kopen is dus niet niks en het is begrijpelijk dat je het spannend vindt. Om je echter goed voor te bereiden, zetten wij de belangrijkste punten op een rijtje wat jij kunt verwachten in aanloop naar de koop van jouw nieuwe toekomstige woning.

De oriëntatiefase

Heb je nu de grote beslissing gemaakt om te kijken naar een koopwoning? Dan kan de oriëntatie van start gaan. De zoektocht naar de woning van jouw dromen kun je op verschillende manieren aangaan. Zo bieden verschillende websites een woningaanbod waarbij je verschillende woningen te zien krijgt. Wil je het nog makkelijker maken voor jezelf? Een aankoopmakelaar in bijvoorbeeld Krommenie, Zaandam of Amstelveen kan je helpen om de woning te vinden die het beste bij jouw wensen en budget aansluit.

Maak een vrijblijvende afspraak

Huis kopen met aankoopmakelaar

Hoewel het proces enkel in grote lijnen is geschetst, komt er natuurlijk veel meer kijken bij het kopen van een huis. Om het proces van oriënteren tot aankopen zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk te laten verlopen, is het zeker raadzaam hier een aankoopmakelaar voor in te schakelen. Een aankoopmakelaar helpt je gedurende het hele proces, luistert naar je wensen en ondersteunt je om nog sneller tot de woning van jouw dromen te komen.

Jouw financiële mogelijkheden

Belangrijk is om eerst nog even een stapje terug te zetten. Want voor je een goede woning vindt, is het natuurlijk verstandig om inzicht te hebben in jouw financiële mogelijkheden. Wat voor type woningen vallen bijvoorbeeld binnen jouw mogelijkheden en hoeveel kun je maximaal lenen? Ook helpt de maandlasten berekenen om inzicht te krijgen in wat voor woning je financieel kan dragen. Dit kan je eenvoudig online berekenen, maar het is ook raadzaam om eens in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur of aankoopmakelaar. Zij helpen je tot alle informatie te komen die je nodig hebt voor het kopen van een huis.

Huizen bezichtigen

Heb je inzichtelijk wat jouw financiële mogelijkheden zijn en heb je een prachthuis op het oog? Dan is het tijd voor de volgende stap: bezichtigen! Zo ontdek je immers pas écht of een woning aansluit bij jouw wensen en eisen. Belangrijk is dan om stil te staan bij factoren als de locatie, de ruimtes in de woning en eventuele gebreken.

Onderhandeling

Wanneer je een woning hebt gevonden waar je geïnteresseerd in bent, is het tijd om een bod te doen. En dat is natuurlijk geen makkelijke stap. Zeker niet als je zo enthousiast bent dat je het huis niet aan je voorbij wilt laten gaan. Het risico daaraan is dat er vaak wordt overboden in de hoop het huis te krijgen. Daarom is het verstandig goed te onderhandelen voor je een bod doet. Een aankoopmakelaar helpt je bij het bepalen van de juiste prijs, zodat je er zeker van bent dat je een realistisch bod doet. Zonder al te veel te overbieden of onderbieden.

Kosten koper

Is jouw bod geaccepteerd? Hoera, dan heb je officieel een nieuwe woning! Houd er rekening mee dat je bij het kopen van je huis niet alleen de koopsom betaalt. Er komt namelijk ook de kosten koper bij. Dit zijn de kosten die gemaakt worden om het huis over te zetten op jouw naam. De kosten koper bestaat uit de volgende kosten:

 • Aankoopkosten
 • Financieringskosten
 • Overdrachtsbelasting

En eventueel:

 • Makelaarskosten
 • Taxatiekosten
 • NHG kosten
 • Kosten voor de bouwkundige keuring
 • Kosten voor hypotheekadvies

Het bedrag van de kosten koper is vaak 3 tot 6 procent van de koopsom van je woning. Hoeveel de kosten exact zijn, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Alle expertises onder één dak bij Bert van Vulpen

Wil jij een makelaar inschakelen voor het kopen van een woning? Bert van Vulpen staat voor je klaar. Wij ontzorgen je graag op alle vlakken. Zo kun je niet alleen bij ons terecht voor een huis kopen of huis verkopen. Ook denken wij met je mee over jouw hypotheek en verzekeringen. Bij Bert van Vulpen vind je alle expertise die jij nodig hebt om jouw woning wensen te realiseren. En hoe wij dat doen?

 • Eén aanspreekpunt
 • Lokale marktkennis
 • Persoonlijk betrokken
 • Transparant advies

 

Wij adviseren je met een persoonlijke aanpak om tot jouw droomwoning te komen.

Blogs

Het energielabel: waar moet je aan denken?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt altijd het energielabel ter sprake. Een energielabel is verplicht om te hebben voor de (ver)koop van een woning. Vraag jij je echter af.. Lees meer

Ontdek jouw nieuwe thuis met een nieuwbouwgesprek

Bij Bert van Vulpen makelaars begrijpen we dat de weg naar jouw droomwoning begint met een helder pad en een goed gesprek. Daarom bieden wij jou een persoonlijk nieuwbouwgesprek met.. Lees meer

Meer hypotheekruimte voor verduurzaming, alleenstaanden en studenten

Door de recente aankondiging van minister Hugo de Jonge zal de leenruimte voor hypotheekaanvragen vanaf 2024 aanzienlijk verruimen. Dit heeft een impact op verschillende bevolkingsgroepen, waaronder alleenstaanden, studenten en diegenen.. Lees meer

Checklist Open Huizen Avond

De Bert van Vulpen Open Huizen Avond staat wederom op het programma. Op dinsdag 4 juni aanstaande gooien onze deelnemers hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is.. Lees meer
Naamloos-2