Naamloos-2

Bieden vanaf: een interessante verkoopstrategie?

Als verkoper wil je natuurlijk graag een zo hoog mogelijke verkoopprijs krijgen voor jouw huis. Je kunt je huis aanbieden met een vraagprijs, maar een andere mogelijkheid is de ‘bieden vanaf-prijs’. Bieden vanaf is niet voor iedereen geschikt. Hoe werkt deze verkoopstrategie? En is het iets voor jou? Als makelaar heb ik er regelmatig mee te maken en in deze blog vertel ik je hier meer over.

Zo werkt bieden vanaf

Met bieden vanaf kies je er als verkoper voor om jouw huis met een scherpe vanafprijs op de markt te brengen. Het mooiste is een rond bedrag, afgerond op 25.000, 50.000, 75.000 of 100.000 euro. Met jouw relatief lage, afgeronde prijs creëer je maximaal bereik onder potentiële kopers. Het idee is dat je zo veel interesse voor jouw huis opwekt.

Vervolgens reken je er natuurlijk op dat er snel overboden gaat worden en dat je daardoor een hogere verkoopopbrengst zult krijgen. Wordt de deur inderdaad platgelopen en laten veel bezichtigers bij de makelaar weten dat ze een bod willen doen, dan is het slim om te gaan werken met een inschrijvingsprocedure.

Met een inschrijving geef je alle kandidaten die willen een kans om vóór een vastgestelde datum hun bod uit te brengen. Zo’n bieding bestaat dan meestal uit een uiterste bod inclusief alle eventuele voorbehouden. Zo zijn er geen verrassingen en heeft iedereen snel duidelijkheid. Als verkoper kies je vervolgens met je makelaar het beste bod.

Nadelen van bieden vanaf

Het grote nadeel van bieden vanaf is dat je, op het moment dat de reacties uitblijven, niet meer met je prijs omhoog kunt. Iedereen ziet jouw prijs immers op Funda. Daarom is bieden vanaf eigenlijk alleen interessant als je een zeer gewild huis gaat verkopen waarvan je verwacht dat er overboden gaat worden.

Voordelen van bieden vanaf

Tegenover dit nadeel staan een paar mooie voordelen. Ten eerste kun je, als je inderdaad een gewild huis hebt, met bieden vanaf de meest maximale verkoopopbrengst halen. Ook heb je als verkoper het gemak dat je huis snel verkocht zal zijn. Hierdoor kun jij ook weer snel schakelen met de verkoper van het nieuwe huis dat jij op het oog hebt.

Een ander bijkomend voordeel is dat, omdat met bieden vanaf de kans groot is dat er in korte tijd veel bezichtigingen zullen zijn en je makelaar die slim met je zal inplannen, jij precies weet wanneer je jouw huis helemaal schoon moet hebben. Doordat potentiële kopers elkaar zullen tegenkomen bij bezichtigingen, zal onder hen bovendien een gevoel van urgentie ontstaan. Ze zullen zien dat zij niet de enige zijn, waardoor ze wellicht sneller geneigd zijn om een goed bod te doen.

Is bieden vanaf geschikt voor jou?

Kortom, bieden vanaf kan interessant voor jou zijn als je een gewild huis gaat verkopen en een maximale verkoopopbrengst wilt realiseren in relatief korte tijd. Maar bieden vanaf is zeker niet voor iedereen geschikt! Als jouw huis minder courant is, heb je kans dat je jezelf met bieden vanaf in de vingers snijdt.

Wil je graag weten of bieden vanaf geschikt is voor jou? Je makelaar kan je hierbij helpen. Hij kent als geen ander de lokale markt en kan je dus vertellen of jouw huis gewild zal zijn en of overbieden te verwachten is. Overleg dus goed met je makelaar voordat je kiest voor bieden vanaf.

Wat kan ik maximaal lenen?

Blogs

Scheiden met een koophuis? Dit zijn je opties

Wanneer jullie besluiten een punt achter jullie relatie te zetten, breekt er een moeilijke periode aan. Naast de emotionele achtbaan waarin jullie waarschijnlijk zitten, zijn er ook praktische zaken om.. Lees meer

Huis kopen met je partner: dit moet je weten

Jij en je partner zijn klaar voor de volgende stap: het kopen van een huis. Wanneer je samen besluit om een huis te gaan kopen, moet je rekening houden met.. Lees meer

Hoe koop ik als expat een woning in Nederland?

Nederland staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis, maar ook om zijn welvarendheid en hoge levensstandaard. Dit maakt het voor expats van over de hele wereld een aantrekkelijke.. Lees meer
Naamloos-2
leencapaciteit?