Naamloos-2

Checklist open huizen dag

De open huizen dag staat wederom op het programma. Op 6 oktober aanstaande gooien duizenden huiseigenaren hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is een uitgelezen mogelijkheid om meerdere huizen per dag te bekijken! Maar waar moet je als woningzoeker rekening mee houden om de Open Huizen Dag zo goed mogelijk te benutten? In deze blog geef ik je een checklist mee!

Bekijk op Funda welke huizen meedoen met de Open Huizen Dag

Maak een selectie op basis van de criteria die jij belangrijk vindt. Je kunt deze huizen vervolgens in je favorieten opslaan, zodat je een lijstje hebt met interessante huizen die je bij langs wilt.

Inventariseer je hypotheekmogelijkheden

Aangezien er meer kapers op de kust zijn, raden wij aan om vooraf helder in kaart te hebben wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn. Dit stelt je in staat om snel te kunnen schakelen.

Stippel je route uit

Houd er rekening mee dat je vier uur de tijd hebt om de huizen te bekijken. Let ook goed op de buurt, het kan namelijk dat je er in de nabije toekomst gaat wonen!

Neem de checklist mee van NVM om het overzicht te bewaren

Zo heb je na afloop een handig overzicht met beoordelingen van je bezochte huizen vond.

Neem hoe dan ook je tijd voor de bezichtiging

Maak er geen sport van om zoveel mogelijk huizen te bekijken en laat je niet opjagen door eventuele andere potentiële kopers.

Ga nog een tweede keer kijken

Wellicht merk je tijdens het tweede bezoek nog elementen op van het huis waardoor je er nog gekker op wordt, of er juist voor bedankt.
Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad! Wil je meer ondersteuning of advies voor het aankopen van een huis? Neem dan contact op met een van onze aankoopmakelaars!

Sta sterk met een aankoopmakelaar

Is je oog gevallen op een droomhuis en wil je een volgende stap maken? Dan doe je er goed aan een aankoopmakelaar van Bert van Vulpen mee te nemen. Voor je het weet dan zijn er andere ‘kapers’ op de kust, dus schakel ons meteen in. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak.

Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad!

Wil je meer ondersteuning of advies voor het aankopen van een huis? Neem dan contact op met een van onze aankoopmakelaars!

Blogs

Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar?

Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar? Tijdens de verkoop van je woning zal er ongetwijfeld wel eens de vraag zijn opgekomen; moet ik niet eerst verbouwen voor dat ik ga.. Lees meer

Stijging van de NHG-kostengrens

Waar je in 2022 een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens had van €355.000, is dit vanaf aankomend jaar anders. In 2023 kun je namelijk een hypotheek met NHG krijgen tot.. Lees meer

Isoleren of verhuizen: wat is slim om te doen?

Bij wie is de twijfel nog niet toegeslagen? Met de stijgende gasprijzen en de krappe huizenmarkt is het een belangrijk onderwerp geworden: verhuizen of isoleren? Dit artikel vergelijkt de twee.. Lees meer
Naamloos-2
bespaarcheck