Naamloos-2

Checklist open huizen dag

De open huizen dag staat wederom op het programma. Op 6 oktober aanstaande gooien duizenden huiseigenaren hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is een uitgelezen mogelijkheid om meerdere huizen per dag te bekijken! Maar waar moet je als woningzoeker rekening mee houden om de Open Huizen Dag zo goed mogelijk te benutten? In deze blog geef ik je een checklist mee!

Bekijk op Funda welke huizen meedoen met de Open Huizen Dag

Maak een selectie op basis van de criteria die jij belangrijk vindt. Je kunt deze huizen vervolgens in je favorieten opslaan, zodat je een lijstje hebt met interessante huizen die je bij langs wilt.

Inventariseer je hypotheekmogelijkheden

Aangezien er meer kapers op de kust zijn, raden wij aan om vooraf helder in kaart te hebben wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn. Dit stelt je in staat om snel te kunnen schakelen.

Stippel je route uit

Houd er rekening mee dat je vier uur de tijd hebt om de huizen te bekijken. Let ook goed op de buurt, het kan namelijk dat je er in de nabije toekomst gaat wonen!

Neem de checklist mee van NVM om het overzicht te bewaren

Zo heb je na afloop een handig overzicht met beoordelingen van je bezochte huizen vond.

Neem hoe dan ook je tijd voor de bezichtiging

Maak er geen sport van om zoveel mogelijk huizen te bekijken en laat je niet opjagen door eventuele andere potentiële kopers.

Ga nog een tweede keer kijken

Wellicht merk je tijdens het tweede bezoek nog elementen op van het huis waardoor je er nog gekker op wordt, of er juist voor bedankt.
Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad! Wil je meer ondersteuning of advies voor het aankopen van een huis? Neem dan contact op met een van onze aankoopmakelaars!

Sta sterk met een aankoopmakelaar

Is je oog gevallen op een droomhuis en wil je een volgende stap maken? Dan doe je er goed aan een aankoopmakelaar van Bert van Vulpen mee te nemen. Voor je het weet dan zijn er andere ‘kapers’ op de kust, dus schakel ons meteen in. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak.

Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad!

Wil je meer ondersteuning of advies voor het aankopen van een huis? Neem dan contact op met een van onze aankoopmakelaars!

Blogs

Makelaarskosten bij verkoop van een huis

Wil je je huis verkopen? Dan is het goed om te weten wat voor kosten hier allemaal bij komen kijken. Zeker wanneer je een professionele verkoopmakelaar inschakelt, kan het zijn.. Lees meer

Wat is een Vereniging van Eigenaren (VvE)?

Wanneer je een appartement bezit, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE is verantwoordelijk voor het onderhouden van het hele gebouw. Soms is een VvE.. Lees meer

Hypotheek overstappen: nu een goed moment?

Een lange tijd was de hypotheekrente historisch laag. Hoewel de rente langzaam weer aan het stijgen is, zijn de rentes nog steeds vrij laag. Dit is daarom wellicht nog steeds.. Lees meer

Het energielabel: waar moet je aan denken?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt altijd het energielabel ter sprake. Een energielabel is verplicht om te hebben voor de (ver)koop van een woning. Vraag jij je echter af.. Lees meer
Naamloos-2