Naamloos-2

Je eerste huis kopen: een aankoopmakelaar helpt!

Wanneer je voor het eerst op huizenjacht gaat, is dat vooral heel spannend. Want wat vind jij nu écht belangrijk in een huis? Hoe vind je op tijd jouw droomhuis? Is jouw bod wel slim? Moet je nou wel of niet een bouwkundige keuring laten doen? En met welke administratieve en juridische zaken moet je allemaal rekening houden? Als starter is alles nieuw: van het ontdekken van je woonwensen en de zoektocht tot het doen van een bod en het aankooptraject. Zeker nu het al lastig genoeg is om een huis te bemachtigen, is het fijn om daarbij de juiste hulp te krijgen van een aankoopmakelaar.

Wanneer je voor het eerst op huizenjacht gaat, is dat vooral heel spannend. Want wat vind jij nu écht belangrijk in een huis? Hoe vind je op tijd jouw droomhuis? Is jouw bod wel slim? Moet je nou wel of niet een bouwkundige keuring laten doen? En met welke administratieve en juridische zaken moet je allemaal rekening houden? Als starter is alles nieuw: van het ontdekken van je woonwensen en de zoektocht tot het doen van een bod en het aankooptraject. Zeker nu het al lastig genoeg is om een huis te bemachtigen, is het fijn om daarbij de juiste hulp te krijgen van een aankoopmakelaar.

Mijn eigen eerste huis

Ik spreek uit ervaring, want ik kocht zelf vijf jaar geleden mijn eerste huis. Ik was toen begin 20 en net actief als makelaar. Ik zou wel even mijn eigen aankoopmakelaar zijn. Natuurlijk kwam mijn marktkennis me goed van pas, maar ik merkte dat ik me op mijn eigen zoektocht toch liet meeslepen door een gave bezichtiging of een concurrerend bod. Daarom ben ik achteraf blij dat mijn collega’s bij Bert van Vulpen mij gecoacht hebben! Met hun hulp kon ik uiteindelijk zorgeloos het huis kopen waar ik nog steeds met veel plezier woon.

Ook nu ik zelf geen starter meer ben, is starters helpen bij het zoeken en kopen van hun huis één van de dingen die ik het leukst vind om te doen. Misschien wel omdat ik heb ervaren hoeveel je als starter aan een aankoopmakelaar kunt hebben.

Krapte op de woningmarkt

Zo spannend als ik het zoeken en kopen van mijn eerste huis vond, zo spannend is dat voor iedere starter. Zeker nu het lastig is om ertussen te komen op de woningmarkt. Als starter in Amsterdam, Amstelveen, Zaandam en omstreken zoek je waarschijnlijk een huis dichtbij de levendigheid van de stad. Juist in die gebieden is een huis kopen op dit moment extra lastig. Er is weinig aanbod en er zijn véél belangstellenden. Je moet snel zijn om jouw droomhuis te kunnen kopen. Maar je moet ook grondig zijn, want een huis kopen is niet niks. Daarbij kan een aankoopmakelaar je helpen.

Wat doen wij voor je als aankoopmakelaar?

Schakel je mij of één van mijn collega’s bij Bert van Vulpen in als aankoopmakelaar, dan begeleiden we je van zoektocht tot sleuteloverdracht. In ons eerste gesprek luisteren we naar jouw woonwensen. We vragen door, zodat zowel jij als wij een goed beeld krijgen van wat je precies zoekt en waar. Op basis van jouw unieke zoekprofiel ontvang je van ons als allereerste het nieuwe aanbod, zodat je er snel bij kunt zijn. Wij snappen dat snelheid van belang is, zeker in deze markt. Daarom staan wij ook op zaterdag voor je klaar!

Snel én weloverwogen

Zie je een huis dat je bevalt, dan regelen we gelijk een bezichtiging voor je zodat je de sfeer kunt proeven. Denken wij dat echt haast geboden is en ben je echt geïnteresseerd, dan helpen we je snel een weloverwogen bod te doen. We verzamelen alle administratieve documenten (bijvoorbeeld die van een VVE) en spitten ze door, zodat jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bel je ons met een vraag, dan zoeken we gelijk het antwoord voor je.

Een vliegende start

Bij Bert van Vulpen werken naast makelaars ook hypotheekadviseurs. Onze hypotheekadviseur kan je snel inzicht geven in jouw financiele siuatie, zodat je weet wat je kunt bieden en jouw bod gestand kunt doen. En wanneer je bod geaccepteerd is, dan buigen wij ons over het koopcontract. Pas als jij de sleutel hebt van jouw nieuwe huis, zit onze taak erop. Dan hebben we je een vliegende start op de woningmarkt gegeven.

Ben jij dus starter op de woningmarkt en wil je graag je eerste huis kopen in Amsterdam, Zaandam, Amstelveen en omstreken? Kom dan eens langs voor een kennismakingsgesprek. Ik zou het erg leuk vinden om jou ook te mogen helpen, net zoals mijn collega’s mij geholpen hebben!

Wat kan ik maximaal lenen?

Blogs

Het energielabel: waar moet je aan denken?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt altijd het energielabel ter sprake. Een energielabel is verplicht om te hebben voor de (ver)koop van een woning. Vraag jij je echter af.. Lees meer

Ontdek jouw nieuwe thuis met een nieuwbouwgesprek

Bij Bert van Vulpen makelaars begrijpen we dat de weg naar jouw droomwoning begint met een helder pad en een goed gesprek. Daarom bieden wij jou een persoonlijk nieuwbouwgesprek met.. Lees meer

Meer hypotheekruimte voor verduurzaming, alleenstaanden en studenten

Door de recente aankondiging van minister Hugo de Jonge zal de leenruimte voor hypotheekaanvragen vanaf 2024 aanzienlijk verruimen. Dit heeft een impact op verschillende bevolkingsgroepen, waaronder alleenstaanden, studenten en diegenen.. Lees meer

Checklist Open Huizen Avond

De Bert van Vulpen Open Huizen Avond staat wederom op het programma. Op dinsdag 4 juni aanstaande gooien onze deelnemers hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is.. Lees meer
Naamloos-2
leencapaciteit?