Naamloos-2

Isoleren of verhuizen: wat is slim om te doen?

Bij wie is de twijfel nog niet toegeslagen? Met de stijgende gasprijzen en de krappe huizenmarkt is het een belangrijk onderwerp geworden: verhuizen of isoleren? Dit artikel vergelijkt de twee opties met elkaar, zodat jij makkelijker tot een keuze komt of je beter isolatiemateriaal of verhuisdozen kunt inslaan.

Waarom kiezen voor isoleren?

Je bent verliefd op je woning uit 1920 en je wilt eigenlijk niet weg. Maar de gasrekening rijst de pan uit en het einde is nog niet in zicht. Je denkt aan het kopen van een nieuw huis, maar je kunt het niet over je hart verkrijgen om je huidige huis te verlaten. Overweeg dan een warmtepomp en andere mogelijkheden om te verduurzamen. Omdat het woningaanbod niet groot is op dit moment, is het lastig om je nieuwe droomwoning te vinden. Dan kun je beter je huidige woning een upgrade geven. Wanneer je je huis isoleert, komen er een aantal voordelen bij kijken:

  • Je geeft meer waarde aan je woning
  • Je helpt mee aan een beter milieu
  • Je maandlasten gaan omlaag
  • Een comfortabelere woning
  • Recht op subsidie vanuit je gemeente

Wanneer is verhuizen een goede optie?

Je zit niet te wachten op alles wat verbouwen met zich meebrengt of je wilde toch al wat groter of juist kleiner gaan wonen. Dan is het verkopen van je huis een goede optie. Wanneer je kiest voor een verhuizing, is het slim om te kijken naar een beter geïsoleerd huis dan waar je nu in woont. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwbouwwoning.  Zo voorkom je dat je straks alsnog in een verbouwing zit om je huis te isoleren. Een verhuizing is een hoop werk, maar wanneer je dit goed plant zul je er minder last van ervaren dan bij het isoleren van je huidige woning.

 

Wat is nu slim om te doen?

Eigenlijk is er geen verkeerde keuze als het gaat om isoleren of verhuizen. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Bedenk goed welke optie jouw voorkeur heeft en laat je goed informeren door bijvoorbeeld een makelaar.

Wat zijn de kosten?

Wanneer je gaat isoleren of verhuizen, is het verstandig om goed door te rekenen wat het allemaal gaat kosten. De optie isoleren, is niet goedkoop maar zorg ervoor dat je veel bespaart op de lange termijn. Het isoleren zelf kosten tussen de 10 en 15 duizend euro, afhankelijk van in wat voor huis je woont. Het kan zo zijn dat het verkopen van je huidige huis en het kopen van je nieuwe huis duurder of goedkoper uitpakt. Dit komt door de hypotheekrente die steeds verandert. Als dit percentage niet gunstig is, kun je met het kopen van een nieuw huis een stuk duurder uitkomen. Het is slim om bij deze keuze hulp in te schakelen van een expert. De makelaars bij Bert van Vulpen kunnen ondersteunen maken bij het maken van de berekeningen. Op basis hiervan kunnen zij een goed advies geven over wat de beste optie is.

Je kunt er ook voor kiezen om je woning te isoleren, maar dan vervolgens alsnog te verhuizen. Hiermee zorg je voor meer waarde aan je huis waardoor je je woning voor meer geld kunt verkopen. Bereken wel goed of je hiermee de kosten van de verbouwing eruit haalt, anders betaal je straks meer dan nodig is.

Hulp nodig? Bert helpt!

Twijfel jij om te gaan verduurzamen of te verhuizen? De makelaars van Bert van Vulpen adviseren je graag en kijken naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Door de expertise van onze makelaars, kunnen we je adviseren of een verbouwing of verhuizing de beste optie is. Hoe we dit doen? Met:

  • Eén aanspreekpunt
  • Lokale marktkennis
  • Persoonlijk betrokken
  • Transparant advies

 

Bert staat voor je klaar! Ook wanneer je advies nodig hebt over verzekeringen en hypotheken.

Blogs

Ontdek jouw nieuwe thuis met een nieuwbouwgesprek

Bij Bert van Vulpen makelaars begrijpen we dat de weg naar jouw droomwoning begint met een helder pad en een goed gesprek. Daarom bieden wij jou een persoonlijk nieuwbouwgesprek met.. Lees meer

Meer hypotheekruimte voor verduurzaming, alleenstaanden en studenten

Door de recente aankondiging van minister Hugo de Jonge zal de leenruimte voor hypotheekaanvragen vanaf 2024 aanzienlijk verruimen. Dit heeft een impact op verschillende bevolkingsgroepen, waaronder alleenstaanden, studenten en diegenen.. Lees meer

Checklist Open Huizen Dag

De landelijke NVM Open Huizen Dag staat wederom op het programma. Op zaterdag 6 april aanstaande gooien onze deelnemers hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is een.. Lees meer

Hoe zit het nu met de aflossingsvrije hypotheek?

Allereerst leg ik kort uit wat een aflossingsvrije hypotheek inhoudt. Bij een aflossingsvrije hypotheek is het niet verplicht om gedurende de looptijd af te lossen. Je betaalt alleen rente. Je.. Lees meer
Naamloos-2