Naamloos-2

Meerwerk laten financieren? Zo pak je dat aan

Plannen om een nieuwbouwhuis te kopen? Dan ga je een spannende en leuke tijd tegemoet! Een van de voordelen van nieuwbouw is dat je (afhankelijk van het type nieuwbouw) ruimte hebt om jouw droomwoning naar eigen wens af te laten bouwen. Bij deze persoonlijke toevoegingen/aanpassingen komt al snel meerwerk kijken. We zetten in deze blog uiteen wat meerwerk precies inhoudt en hoe je dit financiert.

Wat is meerwerk precies?

Meerwerk zijn de extra kosten die ontstaan tijdens de bouw van een nieuwbouwwoning. Denk hier bijvoorbeeld aan het uitbreiden met een (extra) dakkapel of een uitbouw, maar ook het laten plaatsen van meer stopcontacten of een buitenkraantje valt onder meerwerk.

Welke soorten meerwerk zijn er?

Ik besprak zojuist al even kort een aantal voorbeelden van soorten meerwerk. Uiteindelijk zijn er drie soorten meerwerk te onderscheiden:

  • Het afwijken van het standaard bouwplan.
  • Je wilt bijvoorbeeld extra kamers toevoegen of een meer luxe badkamer. Je brengt dus wijzigingen aan in het bouwplan zelf.
  • Toevoegingen aan je huis.
  • Een serre laten aanbouwen of het laten plaatsen van een dakkapel vallen onder volumevergrotend meerwerk.
  • Plaatsingskosten aan Casco woning.
  • Een Casco woning wordt nagenoeg kaal opgeleverd. De plaatsing van een keuken of je nieuwe badkamer vallen onder meerwerk.

Wat kan je bij meerwerk laten meefinancieren?

Het is afhankelijk van de geldverstrekker hoeveel van het meerwerk je daadwerkelijk mee kunt financieren. Als het geen volumevergrotend meerwerk betreft, dan is het goed mogelijk dat de geldverstrekker slechts 25% laat meefinancieren.
Volumevergrotend meerwerk wordt vaak wel voor 100% meegefinancierd. Houd er dus in ieder geval rekening mee dat je eigen geld moet inleggen. Ik adviseer om tijdig te starten met het berekenen van je meerwerk en dit te overleggen met je financieel adviseur. Zo voorkom je dat je voor onaangename verassingen komt te staan!

Energiebesparende toevoegingen

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun nieuwbouwwoning direct energiezuinig te laten bouwen. Ze laten zonnepanelen plaatsen of kiezen voor een nul-op-de-meterwoning. Naast het feit dat dit een erg goede en milieubewuste investering is, komen zij hierdoor vaak in aanmerking voor een hypotheekverruiming die kan oplopen tot €25.000,-!

We helpen je graag met vragen over de financiering van meerwerk

Sta jij op het punt om een nieuwbouwhuis te kopen en ben je benieuwd hoeveel van het meerwerk je kan laten meefinancieren? Bij Bert van Vulpen Makelaars + Hypotheken staan we voor je klaar. Neem gerust contact met ons op om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke mogelijkheden.

Wat kan ik maximaal lenen?

Blogs

Makelaarskosten bij verkoop van een huis

Wil je je huis verkopen? Dan is het goed om te weten wat voor kosten hier allemaal bij komen kijken. Zeker wanneer je een professionele verkoopmakelaar inschakelt, kan het zijn.. Lees meer

Wat is een Vereniging van Eigenaren (VvE)?

Wanneer je een appartement bezit, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE is verantwoordelijk voor het onderhouden van het hele gebouw. Soms is een VvE.. Lees meer

Hypotheek overstappen: nu een goed moment?

Een lange tijd was de hypotheekrente historisch laag. Hoewel de rente langzaam weer aan het stijgen is, zijn de rentes nog steeds vrij laag. Dit is daarom wellicht nog steeds.. Lees meer

Het energielabel: waar moet je aan denken?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt altijd het energielabel ter sprake. Een energielabel is verplicht om te hebben voor de (ver)koop van een woning. Vraag jij je echter af.. Lees meer
Naamloos-2