Naamloos-2

Is een aankoopmakelaar hetzelfde als een verkoopmakelaar?

Nee, een aankoopmakelaar is niet hetzelfde als een verkoopmakelaar. Ze vervullen eigenlijk verschillende rollen in het vastgoedproces. Een aankoopmakelaar is er om jou te ondersteunen bij het vinden en kopen van een woning die aan jouw wensen voldoet. Ze vertegenwoordigen jou als koper en behartigen jouw belangen. Ze begeleiden je tijdens de zoektocht, voeren onderhandelingen namens jou en zorgen ervoor dat de aankoop vlot verloopt.

Daarentegen is een verkoopmakelaar gericht op het verkopen van een woning in opdracht van de verkoper. Ze zijn verantwoordelijk voor het vinden van potentiële kopers, het adverteren van de woning, het organiseren van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen namens de verkoper. Hun doel is om de woning voor de best mogelijke prijs te verkopen.

Hoewel ze beide makelaars zijn, hebben ze dus verschillende taken en belangen, afhankelijk van of ze voor de koper (aankoopmakelaar) of de verkoper (verkoopmakelaar) werken.Een verkoopmakelaar kan dus voor dezelfde woning nooit de aankoopmakelaar zijn.

Neem voor vragen contact op met onze aankoopmakelaars of verkoopmakelaars en kom erachter wat ze voor jouw kunnen betekenen!


Naamloos-2