Naamloos-2

Hoe werkt stille verkoop?

Is het moment dan toch aangebroken dat je hebt besloten te verhuizen? Dan kan de zoektocht naar een nieuw huis beginnen! Hierbij komt natuurlijk ook kijken dat je huidige woning in de verkoop gezet moet worden. Er worden foto’s van je woning gemaakt en op internet gezet en je krijgt een te koop-bord in je tuin om aandacht voor de verkoop van je woning te trekken. Voel jij je niet fijn bij de gedachte dat er publiekelijk foto’s van je woning worden getoond? Dat is natuurlijk hartstikke begrijpelijk. Daarom is het ook mogelijk te kiezen voor een stille verkoop. Benieuwd naar wat dit inhoudt? Wij vertellen je er meer over!

Wat is stille verkoop?

Steeds vaker wordt er onder verkopers van woningen gekozen voor een stille verkoop. Wanneer men besluit een woning in de stille verkoop te zetten, dan wordt de verkoop niet publiekelijk bekend gemaakt. Bijvoorbeeld door geen te koop-bord in de tuin te hebben staan of dat de foto’s van je woning niet op Funda en andere websites worden getoond bij het woningaanbod. Bij een stille verkoop besluit je namelijk zelf op welke websites jij je woning promoot en verloopt de verkoop redelijk ‘in het geheim’.

Waarom de keuze voor een stille verkoop?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een stille verkoop van een woning. Een veelvoorkomende reden is dat het meer privacy biedt. Men wilt bijvoorbeeld niet dat iedereen weet dat het huis te koop staat of dat iedereen online de hele woning ziet. Een andere reden kan zijn dat je met een stille verkoop sneller serieuze potentiële kopers aantrekt, doordat ze ‘onder de radar’ in aanraking komen met je huis. Ook wordt er voor een stille verkoop gekozen om te verkennen hoe de verkoop van de woning op deze wijze verloopt.

Hoe verloopt een stille verkoop?

Wanneer men besluit de woning in stille verkoop te zetten, wordt enkel onder actieve woningzoekers medegedeeld dat de woning te koop staat. De woning wordt dan enkel aangeboden aan woningzoekers die bij de desbetreffende makelaar staan ingeschreven. De verkoop wordt dan dus enkel binnen het netwerk van de makelaar gedeeld, wat betekent dat je enkel te maken hebt met serieuze potentiële kopers van je woning. Dus geen te koop-bord, geen woning die op Funda staat; alles gaat via het netwerk.

Jouw woning ook in stille verkoop?

De afweging blijft nog steeds: wil je dat een zo groot mogelijke groep mensen te weten komt dat je woning te koop staat of ga je toch liever voor een ‘geheime’ verkoop. Heb jij advies nodig over wat jij het beste kunt doen voor de verkoop van jouw huis? Bert van Vulpen staat voor je klaar! Wij adviseren je met een aanpak die geheel gericht is op jouw persoonlijke situatie. Hoe?

  • Eén aanspreekpunt
  • Lokale marktkennis
  • Persoonlijk betrokken
  • Transparant advies

Benieuwd hoe Bert van Vulpen jou kan helpen? Neem dan snel contact op. Wij helpen jou graag bij de aankoop van een nieuwe woning in en rondom Amsterdam, Amstelveen en Zaandam. Bert staat voor je klaar! Ook wanneer je advies nodig hebt over verzekeringen en hypotheken.

Contactformulier

Blogs

Checklist NVM Open Huizen Dag

De landelijke NVM Open Huizen Dag staat wederom op het programma. Op 30 september aanstaande gooien onze deelnemers hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is een uitgelezen.. Lees meer

Hoe zit het nu met de aflossingsvrije hypotheek?

Allereerst leg ik kort uit wat een aflossingsvrije hypotheek inhoudt. Bij een aflossingsvrije hypotheek is het niet verplicht om gedurende de looptijd af te lossen. Je betaalt alleen rente. Je.. Lees meer

Wat komt er allemaal kijken bij een huis kopen?

Jij bent klaar voor de volgende stap: een nieuw huis kopen. Je ziet al helemaal voor je dat jij in jouw nieuwe eigen woning aan het genieten bent. Nu nog.. Lees meer

Nieuwe maatregelen voor verhuurders

De overheid heeft diverse maatregelen aangekondigd die consequenties kunnen hebben voor woningeigenaren die een woning in de verhuur hebben. In het nieuws werd er vorige week aandacht besteed aan dit.. Lees meer
Naamloos-2
leencapaciteit?