Naamloos-2

Is het mogelijk om bij het aankopen van een nieuwbouwwoning dubbele lasten mee te financieren?

Het is mogelijk om dubbele lasten bij het kopen van een nieuwbouwwoning mee te financieren, maar dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de voorwaarden van de geldverstrekker en jouw financiële situatie. Hier zijn enkele mogelijke opties:

Overbruggingskrediet: Een overbruggingskrediet is een lening die je kunt afsluiten om de periode tussen de aankoop van je nieuwe woning en de oplevering van je huidige woning te overbruggen. Hiermee kun je de dubbele lasten financieren. De hoogte van het overbruggingskrediet hangt af van de overwaarde op je huidige woning.

Tijdelijke verhoging hypotheek: Als je al een hypotheek hebt op je huidige woning, kun je in sommige gevallen een tijdelijke verhoging van je hypotheek aanvragen om de dubbele lasten te dekken. Dit kan afhankelijk zijn van de waarde van je huidige woning en je inkomen.

Eigen vermogen: Als je voldoende eigen vermogen hebt, kun je ervoor kiezen om de dubbele lasten uit eigen middelen te betalen zonder extra financiering aan te vragen.

Het is belangrijk om contact op te nemen met een hypotheekadviseur of financieel specialist om jouw specifieke situatie te bespreken. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden en de beste oplossing voor jouw persoonlijke omstandigheden.


Naamloos-2