Naamloos-2

Is het verstandig om mijn hypotheek over te sluiten?

Het kan een verstandige beslissing zijn, maar het hangt af van verschillende factoren:

  1. Rentestanden: Als de huidige rentetarieven lager zijn dan die van je huidige hypotheek, kan het oversluiten mogelijk lagere maandelijkse lasten opleveren. Het is echter belangrijk om de kosten van het oversluiten in overweging te nemen, zoals boeterente, advieskosten en notariskosten. Je moet berekenen of de besparingen op de lange termijn opwegen tegen deze kosten.
  2. Looptijd: Als je hypotheek bijna is afgelopen, kan het oversluiten minder zinvol zijn, omdat je dan al dicht bij het einde van je lening bent.
  3. Persoonlijke situatie: Denk aan jouw financiële doelen, toekomstplannen en flexibiliteit. Het oversluiten van je hypotheek kan handig zijn als je bijvoorbeeld lagere maandelijkse lasten wilt of als je extra geld wilt vrijmaken voor andere doeleinden.

Het is verstandig om met een hypotheekadviseur te praten om de mogelijkheden te bespreken en een duidelijk inzicht te krijgen in de financiële gevolgen. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw specifieke situatie.


Naamloos-2