Naamloos-2

Wat is de reden dat mijn hypotheek is afgewezen?

Het kan soms frustrerend zijn als je hypotheekaanvraag wordt afgewezen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit gebeurt. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

  1. Kredietwaardigheid: Als je een slechte kredietgeschiedenis hebt, te veel schulden hebt of betalingsachterstanden hebt, kan dit invloed hebben op je kredietwaardigheid en de beslissing van de geldverstrekker beïnvloeden. Het is belangrijk om je BKR-registratie te controleren en eventuele openstaande schulden aan te pakken.
  2. Inkomen: Als je inkomen onvoldoende is in verhouding tot de gevraagde hypotheeklasten, kan dit leiden tot afwijzing. Geldverstrekkers willen er zeker van zijn dat je de hypotheeklasten kunt dragen. Zorg ervoor dat je een stabiel inkomen hebt en voldoende financiële ruimte hebt om de maandelijkse lasten te kunnen betalen.
  3. Werkgeschiedenis: Een onstabiele of korte werkgeschiedenis kan een negatieve invloed hebben op je hypotheekaanvraag. Geldverstrekkers geven de voorkeur aan een stabiel werkverleden, omdat dit aantoont dat je een vast inkomen hebt. Probeer indien mogelijk een stabiele werkgeschiedenis op te bouwen voordat je een hypotheek aanvraagt.
  4. Onderpandwaarde: Als het onderpand, meestal een huis, niet voldoet aan de eisen van de geldverstrekker, kan dit leiden tot afwijzing. Geldverstrekkers willen er zeker van zijn dat het huis voldoende waarde heeft als zekerheid voor de lening. Zorg ervoor dat je een realistische waardebepaling hebt laten uitvoeren en dat het huis voldoet aan de eisen van de geldverstrekker.

Het is raadzaam om met de geldverstrekker te praten om de exacte reden van afwijzing te achterhalen. Dit geeft je inzicht in de specifieke aspecten die je kunt verbeteren om in de toekomst meer kans te maken op goedkeuring. Een hypotheekadviseur kan je ook helpen bij het vinden van oplossingen en het optimaliseren van je kansen op een succesvolle hypotheekaanvraag.


Naamloos-2