Naamloos-2

Bert kijkt of je nu een huis moet verkopen

Met de stijgende huizenprijzen lijkt het voor veel huizenbezitters een goede tijd om hun huis met een mooie winst te verkopen, maar is dat ook echt zo? Wat is nu hét perfecte moment om het te koop-bord in de tuin te zetten of tegen het raam te plakken? Bert van Vulpen heeft alle kennis in huis om daar antwoord op te geven. 

Verkopen of niet?

Je zult het vast herkennen: alle media-aandacht rondom de huizenmarkt kan ervoor zorgen dat jij twijfelt over het bezit van je huidige huis. Wat betekenen de stijgende rentes voor mijn huis? Kan ik nu de hoofdprijs vangen voor mijn huis? Al deze gedachten kunnen voor veel kopzorgen of onrust zorgen, want is dit nu wel het perfecte moment om in actie te komen?

Waardecheck

Op welk moment verkopen?

Laten we voorop stellen dat dit per situatie enorm kan verschillen. Niet alleen over de kopzorgen rondom het bezit van een huis. Zo kan de één nachten wakker liggen, terwijl de andere er geen seconden over nadenkt. Maar ook de (financiële) situatie waarin iemand zich bevindt, beïnvloedt het moment van verkoop enorm. Heb je onverwachte schulden en hiervoor het geld nodig? Of vaar je in financieel rustig vaarwater? Afwegingen waar veel rekening mee moet worden gehouden.

Hoe zit dat met de volgende woning

Ook speelt de volgende woonsituatie een essentiële rol in het moment van verkoop. Bij Bert van Vulpen helpen wij vaak bij nieuwbouwprojecten. Daar moet iemand echter vaak 1 tot soms wel 2 jaar op wachten voordat diegene de sleutels van dit nieuwe paleis in handen krijgt na aankoop. Kan dit overbrugt worden met een overbruggingshypotheek en kan het huidige huis tegen die tijd in de verkoop tegen een waarschijnlijk hogere prijs? Of moet men nu verkopen en op zoek naar een tijdelijke woonruimte bij familie of elders? Dit zijn afwegingen waar Bert van Vulpen bij kan helpen.

Is dit het me waard?

Tevreden met de huidige woonsituatie en enkel de ‘drang’ om veel winst te pakken op het huidige huis? Onthoud dan altijd dat je ook iets nieuws terug moet kopen tegen een relatief hogere prijs. Ga na of hier financieel de ruimte voor is en of je het dat ook echt waard vindt.

Bert van Vulpen’s rol

Bert van Vulpen’s rol is duidelijk uit te leggen in dit verhaal. Want wij kunnen je te hulp schieten met een duidelijk verhaal. Wij schatten het huis op waarde en kunnen je hierover adviseren. Dit doen onze professionals op basis van feiten en professionele marktverwachting en visie. Dit is een heldere visie op hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Daarom kunnen wij een compleet advies geven over jouw situatie: nu verkopen of toch nog even niet?

Onthoud in ieder geval: die woning verkoop je toch wel. Het is des te belangrijker om naar het vervolg te kijken. Benieuwd hoe Bert van Vulpen hierbij kan helpen? Neem dan snel contact op. Wij hebben in en rondom AmsterdamAmstelveen en Zaandam meerdere vestigingen en al jarenlange ervaring in de regio.

Waardecheck

Blogs

Checklist NVM Open Huizen Dag

De landelijke NVM Open Huizen Dag staat wederom op het programma. Op 30 september aanstaande gooien onze deelnemers hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is een uitgelezen.. Lees meer

Hoe zit het nu met de aflossingsvrije hypotheek?

Allereerst leg ik kort uit wat een aflossingsvrije hypotheek inhoudt. Bij een aflossingsvrije hypotheek is het niet verplicht om gedurende de looptijd af te lossen. Je betaalt alleen rente. Je.. Lees meer

Wat komt er allemaal kijken bij een huis kopen?

Jij bent klaar voor de volgende stap: een nieuw huis kopen. Je ziet al helemaal voor je dat jij in jouw nieuwe eigen woning aan het genieten bent. Nu nog.. Lees meer

Nieuwe maatregelen voor verhuurders

De overheid heeft diverse maatregelen aangekondigd die consequenties kunnen hebben voor woningeigenaren die een woning in de verhuur hebben. In het nieuws werd er vorige week aandacht besteed aan dit.. Lees meer
Naamloos-2
waardecheck?