Naamloos-2

Bert kijkt of je nu een huis moet verkopen

Met de stijgende huizenprijzen lijkt het voor veel huizenbezitters een goede tijd om hun huis met een mooie winst te verkopen, maar is dat ook echt zo? Wat is nu hét perfecte moment om het te koop-bord in de tuin te zetten of tegen het raam te plakken? Bert van Vulpen heeft alle kennis in huis om daar antwoord op te geven. 

Verkopen of niet?

Je zult het vast herkennen: alle media-aandacht rondom de huizenmarkt kan ervoor zorgen dat jij twijfelt over het bezit van je huidige huis. Wat betekenen de stijgende rentes voor mijn huis? Kan ik nu de hoofdprijs vangen voor mijn huis? Al deze gedachten kunnen voor veel kopzorgen of onrust zorgen, want is dit nu wel het perfecte moment om in actie te komen?

Waardecheck

Op welk moment verkopen?

Laten we voorop stellen dat dit per situatie enorm kan verschillen. Niet alleen over de kopzorgen rondom het bezit van een huis. Zo kan de één nachten wakker liggen, terwijl de andere er geen seconden over nadenkt. Maar ook de (financiële) situatie waarin iemand zich bevindt, beïnvloedt het moment van verkoop enorm. Heb je onverwachte schulden en hiervoor het geld nodig? Of vaar je in financieel rustig vaarwater? Afwegingen waar veel rekening mee moet worden gehouden.

Hoe zit dat met de volgende woning

Ook speelt de volgende woonsituatie een essentiële rol in het moment van verkoop. Bij Bert van Vulpen helpen wij vaak bij nieuwbouwprojecten. Daar moet iemand echter vaak 1 tot soms wel 2 jaar op wachten voordat diegene de sleutels van dit nieuwe paleis in handen krijgt na aankoop. Kan dit overbrugt worden met een overbruggingshypotheek en kan het huidige huis tegen die tijd in de verkoop tegen een waarschijnlijk hogere prijs? Of moet men nu verkopen en op zoek naar een tijdelijke woonruimte bij familie of elders? Dit zijn afwegingen waar Bert van Vulpen bij kan helpen.

Is dit het me waard?

Tevreden met de huidige woonsituatie en enkel de ‘drang’ om veel winst te pakken op het huidige huis? Onthoud dan altijd dat je ook iets nieuws terug moet kopen tegen een relatief hogere prijs. Ga na of hier financieel de ruimte voor is en of je het dat ook echt waard vindt.

Bert van Vulpen’s rol

Bert van Vulpen’s rol is duidelijk uit te leggen in dit verhaal. Want wij kunnen je te hulp schieten met een duidelijk verhaal. Wij schatten het huis op waarde en kunnen je hierover adviseren. Dit doen onze professionals op basis van feiten en professionele marktverwachting en visie. Dit is een heldere visie op hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Daarom kunnen wij een compleet advies geven over jouw situatie: nu verkopen of toch nog even niet?

Onthoud in ieder geval: die woning verkoop je toch wel. Het is des te belangrijker om naar het vervolg te kijken. Benieuwd hoe Bert van Vulpen hierbij kan helpen? Neem dan snel contact op. Wij hebben in en rondom AmsterdamAmstelveen en Zaandam meerdere vestigingen en al jarenlange ervaring in de regio.

Waardecheck

Blogs

Meeverhuizen van de hypotheek

Als je de keuze maakt om te verhuizen heeft dat gevolgen voor je lopende hypotheek. De hoge hypotheekrente hoeft echter niet van invloed te zijn op het kopen van jouw.. Lees meer

Stijging van de NHG-kostengrens

Waar je in 2022 een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens had van €355.000, is dit vanaf aankomend jaar anders. In 2023 kun je namelijk een hypotheek met NHG krijgen tot.. Lees meer

Isoleren of verhuizen: wat is slim om te doen?

Bij wie is de twijfel nog niet toegeslagen? Met de stijgende gasprijzen en de krappe huizenmarkt is het een belangrijk onderwerp geworden: verhuizen of isoleren? Dit artikel vergelijkt de twee.. Lees meer
Naamloos-2
waardecheck?