Naamloos-2

Bert berekent of verbouwen of verkopen voordeliger is

Er lijkt geen dag voorbij te gaan dat de huizenmarkt op het nieuws voorbij komt. Voor sommigen is het dan ook een pittige tijd om de sleutels van een nieuw huis te bemachtigen. Wat zijn dan andere mogelijkheden? Hoe aantrekkelijk is het bijvoorbeeld om de koopjacht even te staken en extra geld in een verbouwing te stoppen? Bert van Vulpen somt de voordelen op en laat zien hoe hij kan helpen.

Huizenmarkt anno nu

Huizenprijzen schieten de afgelopen periode flink omhoog. De vraagprijs is vaak geen koopprijs meer, maar eerder een startprijs voor het overbieden. Zelfs in het normaliter rustigere Drenthe en Groningen bieden kopers elkaar nu vaak over. Praktijken die eerder enkel in de randstad en dan zeker rondom Amsterdam plaatsvonden. Kort samengevat: er staan huizen te koop, maar er één kopen is niet altijd een makkelijke opgave.

Verbouwen in plaats van verhuizen?

Met dit in het achterhoofd, kan het ook zeer aantrekkelijk zijn om extra in het huidige wooncomfort te investeren. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om het in een eigen huis weer een stuk fijner te maken. Neem bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, keuken of zelfs extra oppervlak door middel van een uitbouw of dakkapellen. Dan rijst alleen de vraag: is dit financieel mogelijk, Bert? En, wat levert verbouwen mij op?

Doe de maandlastberekening

Financiële plaatje

Naast aankoopmakelaar, helpt Bert van Vulpen ook bij het financiële plaatje rondom woningen. Wij gaan dan ook voor een grote verbouwslag graag met de mensen om tafel zitten om alle kansen en mogelijkheden in kaart te brengen. “Ik ga veel geld uitgeven aan verbouwing, is dat over een paar jaar nog steeds een interessante investering?’, horen wij bijvoorbeeld wel eens voorbij komen”, aldus Bert van Vulpen.

Maandelijkse hypotheeklasten

“Wij merken dat als we in gesprek komen met deze mensen, dat we ze kunnen helpen met het goed inzichtelijk maken van de bouwkosten en wat het voor hun maandlast betekent”, aldus de makelaar. Een grote verbouwing kan namelijk veel invloed hebben op de maandelijkse hypotheeklasten.

Verbouwen verhoogt de waarde

Vergeet echter niet dat het bij een latere verkoop ook meer geld kan opleveren. Vaak krijgen mensen voor een verbouwd huis meer geld dan verwacht. Hierdoor belanden ze bij de aankoop van een volgende woning zelf vaak in een andere, hogere prijsklasse dan vóór de verbouwing.

Bert van Vulpen’s hulp

Waar kan Bert van Vulpen op financieel vlak nu mee helpen bij een verbouwing? We brengen in kaart:

  • wat zijn de kosten voor verbouwing?
  • wat doet dat met de waardeontwikkeling (wat is het nu waard)?
  • wat kunnen we lenen/wat is de maandlast?
  • in welke prijsklassen kunnen we lenen?

Toch iets nieuws kopen?

Een verbouwing biedt dus naast extra wooncomfort op de korte termijn, ook meer geld in het laatje op de lange termijn. Toch geen zin, tijd of ruimte voor een grote verbouwing? Of helemaal nieuw op de woningmarkt? Dan helpen wij natuurlijk ook graag bij het de zoektocht naar een nieuwe woning. Wij werken met een gespecialiseerd aankoopteam dat kijkt naar wat er de komende week in aankoop komt. We hebben hier het juiste netwerk voor.

We hebben een hoge succesrate. Er zijn genoeg mensen die al lang rondkijken op de oververhitte markt, maar niks kunnen vinden. Zodra ze ons inschakelden vonden zij binnen 2 maanden toch een geschikt huis. Benieuwd hoe Bert van Vulpen jou kan helpen? Neem dan snel contact op. Wij helpen jou graag bij een rigoureuze verbouwing, of aankoop van nieuwe woning.

Maandlastberekening

Blogs

Het energielabel: waar moet je aan denken?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt altijd het energielabel ter sprake. Een energielabel is verplicht om te hebben voor de (ver)koop van een woning. Vraag jij je echter af.. Lees meer

Ontdek jouw nieuwe thuis met een nieuwbouwgesprek

Bij Bert van Vulpen makelaars begrijpen we dat de weg naar jouw droomwoning begint met een helder pad en een goed gesprek. Daarom bieden wij jou een persoonlijk nieuwbouwgesprek met.. Lees meer

Meer hypotheekruimte voor verduurzaming, alleenstaanden en studenten

Door de recente aankondiging van minister Hugo de Jonge zal de leenruimte voor hypotheekaanvragen vanaf 2024 aanzienlijk verruimen. Dit heeft een impact op verschillende bevolkingsgroepen, waaronder alleenstaanden, studenten en diegenen.. Lees meer

Checklist Open Huizen Avond

De Bert van Vulpen Open Huizen Avond staat wederom op het programma. Op dinsdag 4 juni aanstaande gooien onze deelnemers hun deuren open voor geïnteresseerde kopers, zoals jij. Het is.. Lees meer
Naamloos-2
maandlastberekening